Ett första förhör med det äldre barnet har kunnat höras efter mordförsöken i Lycksele förra veckan. Foto: SVT, Tommy Forsgren

Pappa i Lycksele misstänks för tre mordförsök – polisen har hört det äldre barnet

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern misstänks för mordförsök på två av sina barn och en äldre släkting. Polisen har nu kunnat genomföra ett förhör med det äldre barnet efter det grova våldsbrottet. 

– Det är klart att vi har fått information i ärendet som har betydelse, vilken typ av information kan jag inte gå in på, säger David Helgesson, chef för grova brott i Umeå.

Förhöret med barnet genomfördes av polisens barnförhörsledare.

– Vi har fått en redogörelse och förhöret är genomfört av en barnförhörsledare. Innehållet i förhöret kan vi inte gå in på. Det är fler personer som ska höras i utredningen, säger David Helgesson, chef på grova brott i Umeå.

Våldsdådet i Lycksele

Viktigt för utredningen

Han bedömer att barnets vittnesmål är viktigt för utredningen och hoppas kunna få ytterligare information från den misstänktes äldre släkting, en kvinna i 75-årsåldern, och det yngre barnet, som mannen är pappa till.

Åklagaren Andreas Nyberg har tidigare berättat att de hålls nedsövda på sjukhus efter våldsdådet, men David Helgesson vill inte berätta hur de mår i nuläget.

– Vi har för avsikt att höra alla tre skadade personerna i den här utredningen, säger han.

Hur tycker du att utredningsläget ser ut?

– Vi har en pågående förundersökning med en del utredningsåtgärder som är gjorda och en del som återstår, men min bedömning är att vi har ett gott utredningsläge, säger David Helgesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet i Lycksele

Mer i ämnet