Genrebild. Förutom att polisen utreder ett grovt jaktbrott – utreder man även fyra fall där man hittat åtlar med kameror på som använts i samband med björnjakten. Foto: TT/Mikael Fritzon

Polisen utreder grovt jaktbrott utanför Dorotea

Publicerad

En björn har blivit skjuten utanför Dorotea under sådana omständigheter att polisen misstänker grovt jaktbrott.
– Björnen och annan utrustning är tagen i beslag, säger Peder Jonsson, kommunikatör på polisen.

Det var i samband med kontroller som polisen gjort tillsammans med länsstyrelsen under björnjakten som det misstänkta jaktbrottet uppdagades. Enligt polisen är björnen skjuten under sådana omständigheter att polisen misstänker jaktbrott. I övrigt är polisen förtegen och vill inte lämna ut någon mer information kring händelsen.

– I det här skedet vill vi inte redogöra närmare detaljer i ärendet. Björnen och annan utrustning är tagen i beslag, säger Peder Jonsson, kommunikatör på polisen.

Polisen genomför också en undersökning av platsen och håller förhör. Det finns en misstänkt person i fallet. Ärendet kommer att lämnas över till åklagare vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljöbrott.

Polisen har även i samband med tillsynen av björnjakten funnit fyra olovliga åtlar med kameror på i skogen i Västerbottens län.

– Det kommer troligtvis att rubriceras som försök till grovt jaktbrott, säger Joacim Lundquist, viltsamordnare vid polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer