Foto: TT

Polisen varnar för kringresande stöldliga

Uppdaterad
Publicerad

En kringresande stöldliga är på väg norrut, enligt en varning som polisen nu utfärdat. Man befarar att syftet är att stjäla fordon.

Man uppmanar nu personer att vara extra uppmärksamma på okända personer och fordon som rör sig kring företag som säljer fordon eller på gårdar där stöldbegärliga fordon finns.

– Polisen har fått indikationer om att en liga är på väg in i regionen med syfte att stjäla fordon, främst från företag men även från privatpersoner, säger Malin Axroth, kommunikatör vid polisen.

Polisen uppger att stölderna kan tänkas rikta in sig på allt från lyxbilar till fyrhjulingar och traktorer. Man uppmanar företagare att inte ignorera om inbrottslarm går utan att istället kontrollera och sedan höra av sig till polisen.

Vill inte dra paralleller

Den här varningen kommer efter att en rad uppmärksammade stora stölder ägt rum i norra Sverige. Men polisen vill ännu inte dra några paralleller till tidigare stötar.

– Vi är intresserade av tips och iakttagelser av misstänkta personer och fordon. Vi vill få in så många tips och iakttagelser som möjligt, säger Malin Axroth.

Om man har något tips kan man kontakta polisen på telefonnummer 114 14 eller 112 vid pågående brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.