Polisens förundersökning visar att de åtalade var på plats hos den döde 27-åringen för att köpa knark. Foto: Polisen

Åklagarens teori: Knarkköp som gick fel

Publicerad
Mannen blev rasande när han inte fick köpa kokain av studenten. Han slog och knivhögg den 27-åriga mannen till döds. Dagen efter tipsades polisen om den döda kroppen i studentkorridoren i Umeå.

Det var ett köp av narkotika som urartade som låg bakom mordet på Ålidhem i Umeå i slutet av april.

Polisens förundersökning visar att det var ett köp av knark som ledde till att en 27-årig man dödades på Ålidhem i Umeå. Tre män åkte till en studentkorridor på Ålidhem efter att tagit kontakt på sociala medier och gjort upp om ett köp av bland annat ecstasy.

Ska ha tappat humöret

Väl på plats gick någonting fel. En av männen, den 30-åring som åtalats för mord, ville också köpa kokain, men 27-åringen inte ville sälja. 30-åringen tappade då enligt ett vittne humöret och började slå och knivhugga den 27-årige säljaren. De två andra männen ska då ha sprungit från lägenheten.

– Det motiv som har framkommit i utredningen är att man vill komma åt narkotika som den här personen inte velat sälja ifrån sig, säger kammaråklagare Stina Westman.

En av männen larmade

Polisen fick reda på vad som inträffat när en av de två männen ringde SOS dagen efter från Stockholm för att berätta vad som inträffat. Efter att han kopplats till polisen skickades en patrull till studentkorridoren och hittade den döde 27-åringen.

30-åringen nekar till brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Ålidhem

Mer i ämnet