Brevbärarna har inte kunnat leverera post på flera håll. Foto: Josefine Holgersson/SVT

PostNord: ”Räkna inte med att få någon post idag”

Uppdaterad
Publicerad

Brevbärarna har haft stora problem med att ta sig fram i snöovädret och dela ut brev och paket runt om i Västerbotten under tisdagen. Conny Åström, terminalansvarig på PostNord, säger att de måste sätta personalens säkerhet först och att man därför inte ska räkna med att få någon post idag.

Mellan 80- och 90 000 brev delar PostNord ut i snitt bara i Umeå en vanlig dag, även tusentals paket delas ut.

Under tisdagen har brevbärarna haft stora problem med att ta sig fram. Enligt Conny Åström har nästan tjugo brevbärare och personal kört fast ute på vägarna under dagen.

Snöoväder i Västerbotten

– Vi har även fått bärga bort två lastbilar vid terminalen, säger han.

Eftersom det blåser mycket drevar vägarna igen, så även om snöröjarna plogat vägarna dröjer det inte länge innan vägen är oplogad igen.

– Jag har hört att det ska vara problem inåt landet också, så räkna inte med någon post idag. Det vi inte kommer kunna dela ut idag, det kommer vi dela ut imorgon, säger Conny Åström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snöoväder i Västerbotten

Mer i ämnet