Hör SVT Umeås programchef Bengt Strömbro om långköraren Plus som ska läggas ned Foto: SVT

Programchefen om Plus: ”Det finns ett jättestort värde i varumärket”

Uppdaterad
Publicerad

I går kom beskedet att konsumentprogrammet Plus ska läggas ned efter höstsäsongen 2019. Programchefen vid SVT Umeå Bengt Strömbro försäkrar nu att varumärket ska tillvaratas.

Konsumentprogrammet Plus har byggt sitt varumärke i 32 år. Något man ska försöka ta tillvara på trots att programmet nu läggs ned.

– Det är ett varumärke som är mer än bara ett varumärke. Det är ju något som man som tv-publik förknippar med något som står på den svages sida och som kommer tillrätta med oförrätter. Så det är klart att det finns ett jättestort värde kvar i det, säger Bengt Strömbro, programchef SVT Umeå.

Strömbro säger att konsumentjournalistik ska fortsätta produceras just i Umeå. Det handlar om att ändra form och paketering. Namnet Plus kan vara en del av det nya konsumentpaketet, men det är ännu oklart hur det kommer utformas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.