Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rasmus Paludan har beviljats tillstånd att demostrera i Umeå under måndagskvällen. Foto: Alice Holmström/SVT

Rasmus Paludan beviljas tillstånd att hålla demonstration i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att den högerextremistiska politikern Rasmus Paludan beviljats tillstånd att demonstrera i Umeå under måndagen.

Under måndagsmorgonen blev det klart att den högerextremistiska politikern Rasmus Paludan har beviljats tillstånd för en demonstration i Umeå, det bekräftar polisen.

Redan i fredags kom ansökan om att hålla demonstration i både Umeå och Sundsvall. I Umeå kommer demonstrationen hållas klockan 17.30 i Döbelns park.

– Det har fattats beslut om att han beviljas demonstrationen, dock har det blivit ändringar kring tid och plats, berättar Åsa Mjörndal, presstalesperson för polisen.

Flera av de tidigare demonstrationerna har väckt starka reaktioner och bestått i att han bränt koranen och uttalat sitt islamkritiska budskap.

Hur har ni förberett er från polisens sida?

– Vi har förberett en polisinsats och samverkan kopplat till demonstrationen men det har varit färre incidenter på slutet så vi hoppas på det bästa, säger Michael Rystedt, chef lokalpolisområde Umeå.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.