Genrebild. Foto: Terje Pedersen/TT

Så slår hotellvarslet i Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

Hotelljätten Nordic choice har drabbats hårt av coronavirusets effekter. Totalt varslas 7 500 personer, varav 4 500 i Sverige, rapporterar Dagens Industri. Varslet berör ungefär varannan av företagets anställda i Sverige vilket också får följder i Västerbotten.

Kedjan har idag fyra hotell i Västerbotten, tre i Umeå och ett i Skellefteå, och ett femte håller på att byggas. På Hotell Uman i Umeå som ingår i hotellkedjan följer man utvecklingen.

– Man är i någon form av chock, det har gått så jävla fort, det är inte lätt. Dagen efter beslutet om max 500 personer så var det som att öppna ett hål i golvet, folk avbokade. Från 1 mars till 16 mars tror jag 700-800 rum avbokades, det är riktigt illa.

Coronaviruset i Västerbotten

– Vi jobbar just nu med det här. Vi har möte på onsdag med facket och kommer lägga ett varsel.  Men vad som händer har vi inte en susning om just nu, säger hotelldirektör Gunnar Bäckström.

Hur många påverkas?

– Vi har fem personer som är helårsanställda och en del timanställda. De blir de som berörs mest av detta.

Gunnar Bäckström tror på en vändning, frågan är bara när.

– Det är det man får ha som ljuset i tunneln, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet