Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Linda-Marie Byström berätta vad ett pokerrun är och hur hon tänker kring säkerheten vid vattenskoterkörning. Foto: Daniel Marklund / SVT

Säkerheten i fokus när ”pokerrun” arrangeras i Umeå

Publicerad
På lördag arrangeras för fjärde gången ett så kallat pokerrun för vattenskotrar och båtar i Umeåområdet.

Linda-Marie Byström driver ett företag i Umeå som hyr ut bland annat vattenskotrar och är en av arrangörerna till eventet. Förberedelserna har givetvis påverkats av den pågående pandemin.

– Tyvärr har vi fått dra ner antalet deltagare. Vi har 50 deltagare som är anmälda och många står på kö ifall någon faller bort, säger Linda-Marie Byström, arrangör för eventet.

Polisen har de senaste åren sett en ökning av olyckor med vattenskotrar. Det handlar om förare som överskattar sin körförmåga, kör onykter och i för hög hastighet.

– Det är klart att det förkommer som det gör i biltrafik exempelvis. Kunskapen man behöver för att köra vattenskoter är kanske bristfällig hos några, säger Linda Marie Byström.

Hör Linda-Marie Byström berätta vad ett pokerrun är och hur hon tänker kring säkerheten vid vattenskoterkörning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer