Foto: SVT

Se drönarbilder på förödelsen i Vindeln

Uppdaterad
Publicerad

Branden vid Skivsjön i Vindeln startade i söndags och har sedan dess blossat upp ett flertal gånger. Se de spektakulära bilderna där skogsägare, grannar och hemvärn hjälper till med eftersläckningen.

Räddningstjänsten rapporterar att elden spred sig fort och omfattade och omfattade snart en yta på 500 kvadratmeter. Vid 16:32-tiden onsdag rapporterade räddningstjänsten att läget var under kontroll. På plats hade man då fyra enheter, varav två tankbilar. 

Vid lunchtid på torsdagen beskrivs läget som underkontroll.  

- Vi har jobbat med vattenspett för att kunna kämpa mot branden djupare ned i marken, vi jobbar med efterarbetet med branden i dagsläget. Men luftfuktigheten sjunker ju längre dagen går, och om det blåser samtidigt är det lätt att någonting i marken blossar upp igen, säger Conny Qwarforth insatsledare räddningstjänsten Vindelns kommun. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränderna i Västerbotten 2018

Mer i ämnet