Foto: SVT

Skebo arbetar för att minska våld i hemmet

Uppdaterad
Publicerad

Bostadsbolaget Skebo i Skellefteå vill att de som hyr bostäder av dem ska våga visa mer civilkurage och agera om de misstänker att något inte står rätt till hos grannen.

– Det handlar ju om att vi vill göra det vi kan för att bidra till mindre våld i hemmen, berättar Anna Ersson som är marknadschef vid Skebo.

Idag går startskottet för satsningen som Skebo gör tillsammans med fastighetsbolagen Riksbyggen och Fastighetsägarna, och i samarbete med den ideella riksorganisationen Huskurage. Grundaren av föreningen Peter Svensson föreläste idag för personal och gav också tips på hur man som granne ska tänka om man hör något som man anar kan handla om hot eller våld.

Föreningen uppmanar grannar att knacka/ringa på och fråga hur läget är, och vid osäkerhet be någon ytterligare granne följa med. Kontakta hyresvärden för stöd och hjälp eller ring polisen.

– I nästa steg efter det här kommer vi att gå ut med konkret information om var de kan vända sig i olika typer av situationer, säger Anna Ersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.