Foto: SVT

Skellefteåbo kan bli ordförande för Kommunal

Uppdaterad
Publicerad

31-åriga Veronica Lindholm från Skellefteå är nominerad till att bli ny ordförande för fackförbundet Kommunal.

Veronica Lindholm är riksdagsledamot för Socialdemokraterna och sitter i Konstitutionsutskottet. I riksdagen har hon startat upp nätverket LOSSUR som består av riksdagens unga socialdemokrater, LO-ung, SSU och S-studenter. Hon jobbar också extra som undersköterska.

– Oj, det känns helt fantastiskt. Jag är tagen på sängen. Det är hur häftigt som helst att få ett sådant här förtroende. Det fanns inte på min världskarta, säger Veronica Lindholm.

Skandalen inom Kommunal

Gjorde av med miljoner

Kommunals ordförande Annelie Nordström meddelade sin avgång i januari efter att det visat sig att kommunal bland annat spekulerat bort 320 miljoner på krog- och konferensverksamhet. Förbundet tappade många medlemmar efter skandalen.

– Det är klart att det är ett tufft läge för förbundet men jag ser bara möjligheter. Jag vill städa upp en gång för alla. Städa ur garderoberna och göra en ordentlig nystart. Det tycker jag att förbundet och medlemmarna är värda.

Den 31 maj ska valberedningen presentera sitt förslag till ordförandeposten. Sedan sker en omröstningen på kongressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skandalen inom Kommunal

Mer i ämnet