Internationella Engelska Skolan vidtar försiktighetsåtgärder i alla sina skolor. Foto: SVT, arkiv

Engelska skolan stoppar elever och personal som vistats i Kina

Uppdaterad
Publicerad

För att minska risken för spridning av coronaviruset inför Internationella Engelska Skolan i Sverige nu 14 dagars karantäntid för elever och personal som återvänder från Kina. Informationen nådde målsmän under söndagen.

– Barnen blir rätt uppskrämda, säger en förälder till SVT.

Det har gått några dagar sedan det första fallet av det nya coronaviruset bekräftades i Sverige. Nu inför Internationella Engelska Skolan en typ av karantäntid för att minska risken för spridning bland koncernens elever och personal.

”All personal och alla elever som återvänt från Kina från den 20 januari och senare ska stanna hemma under 14 dagar räknat från den dag då de återvände till Sverige”, skriver skolan i ett utskick till målsmän. 

Engelska skolan har 39 skolor runt om i landet, bland annat i Umeå, Stockholm, Falun och Gävle. En förälder som SVT Nyheter Västerbotten pratat med fick informationen via skolans interna utskickssystem under söndagen.

– Jag kan förstå att man vill vara försiktig från skolans sida. Barnen blir rätt uppskrämda, det sprids mycket på sociala medier som inte stämmer, säger föräldern.

”Rent förebyggande”

Enligt skolan handlar det om en ren försiktighetsåtgärd.

– Det är information som vi skickat ut till våra skolor från vår verksamhetschef för elevhälsan. Det är rent förebyggande information, säger Linda Norberg, pressansvarig på Internationella Engelska Skolan i Sverige.

Ni har ingen smittad vad ni vet?

– Nej, det har vi inte. Vi vill inte bidra till någon oro. Vi vill ha ett förebyggande arbete, säger Norberg.

Elever som eventuellt tvingas stanna hemma kommer att få skolarbete hemskickat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.