Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Caroline Lundqvist, huvudskyddsombud för Vårdförbundet i Västerbotten om situationen på Skellefteå lasarett: ”Det ger en oro att inte veta hur olika pass ska lösas”. Foto: SVT

Tuff sommar för vårdpersonalen på Skellefteå lasarett – har gjort 571 extrapass

Uppdaterad
Publicerad

Vårdpersonalen på Skellefteå lasarett har jobbat 571 extrapass i sommar fram till augusti. Det visar siffror som Vårdförbundet tagit fram.

– Det har varit väldigt pressat för personalen, det får konsekvenser för patientsäkerheten, säger Caroline Lundqvist som är huvudskyddsombud för Vårdförbundet i Västerbotten.

– Sjukhuset har haft svårt att hålla öppet vårdplatser, vilket våra medlemmar har behövt lösa genom en massa extrapass i sommar, förklarar Caroline Lundqvist som är huvudskyddsombud för Vårdförbundet i Västerbotten.

Hon upplever att varje sommar känns som den värsta sommaren hittills, och menar att det inte är något undantag i år. Vårdförbundet är kritiska till hur ledningen skött planeringen.

”Gör allt de kan”

– De hade behövt fundera över hur man ska sprida vårdplatserna på sjukhuset mycket tidigare än de gjorde. Våra medlemmar gör allt de kan varje dag, men vi känner inte att ledningen gör all de kan, och det känns för jäkligt, säger Caroline Lundqvist.

Hör vårdförbundet berätta om sommaren på Skellefteå lasarett i klippet ovan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vården är utsatt för en tuff situation just nu” – hör områdeschefen i Skellefteå svara på Vårdförbundets kritik. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer