Foto: Stefan Brännström, SVT

Umeå gör stora nedstängningar i hopp att stoppa smittspridningen

Uppdaterad
Publicerad

Som en konsekvens av de skärpta råden för Västerbotten gör nu Umeå kommun en rad nedstängningar. Baden, idrottsanläggningar, öppna förskolorna och kvinnohistoriskt museum är några av verksamheterna som håller stängt fram till 8 december.

Kommunens besked om nedstängningar gäller från och med imorgon torsdag och är de kraftigaste åtgärder kommunen vidtagit sedan pandemins utbrott.

– Det blir en ganska kraftig åtgärd nu, vilket vi känner oss tvungna att göra tyvärr, säger Stefan Hildingsson, fridtidschef Umeå kommun.

Badanläggningarna Navet, Storsjöhallen, Sävar simhall och Vallabadet i Hörnefors stängs för allmänheten. Undantag görs bland annat för simskoleverksamhet elitverksamhet och skolans simundervisning,

Samtliga inomhusanläggningar stängs för allmänheten. Undantag görs för föreningsledd träning för barn och ungdomar födda 2005 eller senare samt för föreningsverksamhet som av riksidrottsförbundet klassas som elitverksamhet.

Samtliga fritidsgårdar och ungdomens hus stängs och redan planerade arrangemang ställs in.

Kommunens öppna förskolor är stängda från och med 11 november. Detta gäller tills vidare.

Biblioteken ställer in all program- och gruppverksamhet fram till den 31 december. Detta gäller till exempel, sagostunder, språkcaféer och besök från skolor. Anpassningar kommer att göras för att göra biblioteken så smittsäker som möjligt.

Källa: Umeå kommun

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet