Vapnet i bild har ingen koppling till händelsen. Foto: TT

Ungdomar jagades av pistolman – sköt flera skott

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bekräftar att skott avlossats i helgen då en äldre man hamnade i konflikt med ungdomar i Nordmaling. Det är inte bevisat vad som hänt, men nu målas en skrämmande bild upp av en anhörig.

Det blev ett ordentligt polispådrag i Nordmaling i helgen. En äldre man hamnade enligt polisen i konflikt med några ungdomar och hotade dem med ett vapen. Enligt uppgifter till SVT ska flera skott ha avlossats. Sedan spärrades en vapenbutik av och mannen greps och anhölls, inledningsvis misstänkt för mordförsök.

Polisen har hittills varit förtegna om vad som hänt eftersom det pågår en förundersökning. Klart är att polisen jobbar ifrån teorin att flera skott avlossats och en anhörig till en av ungdomarna målar nu upp en skrämmande bild av händelsen för vk.se.

– Ungdomarna hade kunnat vara döda nu, säger den anhöriga till tidningen.

”Det kom eld ur mynningen”

Enligt den anhöriga ska ungdomarna i 15-20 årsåldern varit på industriområdet i Nordmaling och sladdat med sina två bilar. En av dem klev ur för att kissa när den äldre mannen körde förbi, tvärvände och stannade vid ungdomarna.

Mannen ska sedan tagit fram ett vapen och skjutit skott upp i luften. När ungdomarna flyr ska flera skott ha avlossats mot bilarna. Ungdomarna var säkra på att det var en riktig pistol.

Läs också: Äldre man hotade ungdomar med vapen

– Det kom eld ur mynningen. De skrek ”ducka” till varandra i bilen och tog skydd mot golvet, säger den anhörige till tidningen.

Polisen om skotten: ”Den linjen vi går på”

Den misstänkta ska sedan ha kört efter i sin bil till en punkt där han återigen stannade och ska ha avlossat flera skott in i ett tätbebyggt område. Ingen person skadades i samband med händelsen.

Polisen varken bekräftar eller förnekar historien. Elenor Hörnlund är utredare i ärendet:

Det finns uppgifter om att det avlossats skott, stämmer det?

– Ja, det är den linjen vi går på, säger hon.

Ungdomarna ska ha färdats i en bil, har den träffats?

– Det kan jag inte uttala mig om.

Läs också: Åklagaren: ”Inga fordon eller byggnader har träffats”

Har ni teknisk bevisning som pekar mot att det har avlossats skott?

– Det kan jag inte heller uttala mig om just nu, säger Hörnlund.

Mannen, som numera misstänks för grovt olaga hot, släpptes på fri fot under tisdagen, men misstänks fortfarande för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.