I klippet kan du höra Felicia Öhman berätta om vad dagens tävling innehöll. Foto: SVT

Vårdräparn – här kämpar vuxna och barn sida vid sida

Uppdaterad
Publicerad

Multisporten har utökats till att innefatta även de allra yngsta. En ny klass blev det i år när Vårdräparn avgjordes i hettan, en klass från fem år där man tävlade parvis med en förälder eller annan vuxen.

Tillsammans skulle lagen ta sig igenom en rad sporter, allt från tandemkajak till cykling.

– Det var lite svårt med kartan tyckte jag men det klarade du fint, säger Ulrika Lundmark till Felicia Öhman som var hennes parhäst i tävlingen.

Ovana paddlare

Paret som vann, Petter och Frans Lundmark hade bara testat på att paddla ihop en gång tidigare men var ändå snabbast.

– Kämpigast var det att springa tycker Frans som är 11 år och som med all säkerhet hamnar på bild i tidningen efter allt fotograferande.

Felicia Öhman vill vara med nästa år igen.

– Helt klart ska vi vara med, det var jättekul!

”En riktigt fin dag”

Tävlingen anordnades som första klass på Bölesholmarna i Umå med sträckor som var nåbara även för den inte supertränade. Många var påhejande eller deltagande föräldrar som själva är multisportare.

– Det blev ju en riktigt fin dag och de flesta redde ju upp det med kanoterna också som de varit nervösa över, säger en av arrangörerna Stefan Öhman som stod vid start- och mållinjen i en 22-gradig förmiddagsvärme.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.