Foto: SVT

Vd:n: ”Viktigt för oss att leverera trafik med hög kvalité”

Uppdaterad
Publicerad

Länstrafikens vd Harriet Söder instämmer med sin kollegor på bolaget att bränslebristen gör det både besvärligt och svårt för dem. Det gör att man inte kan utvecklas mot att bli fossilfria i den takt man vill. Samtidigt får man kritik av resenärer för att försvåra valet att välja att åka kollektivt.

Länstrafiken har en strävan efter att vara, som man själva uttrycker det ”en självklar del av resandet i ett hållbart Västerbotten”. Men på senare tid har bolaget fått kritik för att göra det svårare för resenärer att åka kollektivt. SVT har bland annat berättat om Brännland där bybor reagerat på ändrade rutter.

– Länstrafiken bestämmer inte hur bussarna ska gå i länet utan det gör den som finansierar, i det här fallet (Brännland) Region Västergbotten. Det vi kan göra är att samla ihop kritik och föra den vidare, säger Harriet Söder.

Men ni utför ju ändå uppdraget, upplever du att det är ett problem att folk kanske väljer bort er på grund av sådana saker?

– Nej jag tycker inte att det är ett problem. Ibland upplever jag att vi får kritik som vi inte ska ha. Men det gör inget för vi ska sköta kollektivtrafiken på uppdrag av de som betalar och vi ska hantera resenärerna och ta emot synpunkter, det är vårt jobb som bolag.

Harriet Söder tillägger dock att man behöver jobba med kvalitén hos bolaget för att fler ska vilja åka kollektivt. Hör mer om det i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.