Foto: gobiten.se

19-åringens skador fortsatt livshotande

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som den skottskadade 19-åringen vårdas för livshotande skador fortsätter polisen knacka dörr i området och förhöra de fem män som misstänks vara inblandade i dådet.

Sedan skotten föll i bostadsområdet i Bergsåker i Sundsvall har det 19-åriga offret kämpat för sitt liv på Sundsvalls sjukhus. De fem män som greps och senare anhölls har en efter en förhörts av polisen. Strax innan 16.00 på söndagen hölls det sista inledande förhöret.

– Sista förhöret pågår nu. Klockan 17 ska vi redovisa för åklagaren vad vi har och då tar han beslut om hur vi gör framöver, säger polisens presstalesman, Börje Öhman.

Skottlossningen i Sundsvall

Vad har förhören gett för resultat?

– Det vill jag inte kommentera innan åklagaren har tagit del av förhören.

Hur är det med spår från den tekniska undersökningen?

– Det mesta är taget. Vi får utvärdera vad som sägs i förhören om vad som ska skickas och inte skickas til lSKL (Statens kriminaltekniska laboratorium). Man kanske kan skicka mindre mängd om det är så att de gör medgivanden.

Knackar dörr

Samtidigt knackar polisen dörr i bostadsområdet där mordförsöket ägde rum.

– Det är rutin i sådana här fall. Det finns ju fönster på hyreshusen som vetter mot brottsplatsen och där knackar vi naturligtvis dörr. Vi har sysslat med det framförallt i dag och lite grann i natt.

– Vi försöker också hålla en polisbil synlig där om någon vill ta kontakt med oss.

Hur bedömer du att utredningsläget är nu?

– Det fortsatt gott.

Vad är statusen för den skottskadade 19-åringen?

– Det är fortfarande livshotande. Vi har inte hört något annat så det är det som gäller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningen i Sundsvall

Mer i ämnet