Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kriminalreportern Lasse Lampers och försvarsadvokaten Ulf Holst har olika åsikter om 44-åringens vittnesmål. Foto: SVT

44-åringens vittnesmål i rätten – hör de olika reaktionerna

Publicerad

Den misstänkte 44-åringen har under rättegången lagt fram en ny beskrivning för hur hans dna hamnade på Malin Lindströms byxor. En trovärdig berättelse, tycker försvarsadvokaten Ulf Holst. Men kriminalreportern Lasse Lampers håller inte med.

– Jag skulle nästan säga att den har lite inslag av rövarhistoria, säger Lampers.

44-årige mannen hävdar att han tillsammans med tre andra personer onanerat i området och sedan hanterat Malins kropp och att det kan vara därför hans dna hittats på hennes byxor. Mannen har också hävdat att han tidigare har misshandlats av de tre personerna och att han inte vill namnge dem eftersom att det fortfarande skulle innebära risker för honom.

– Allting, i min värld, ramlar på plats. Det här är en väldigt trovärdig berättelse, säger försvarsadvokaten Ulf Holst.

Fallet Malin Lindström

Men journalisten Lasse Lampers, som jobbat med krimfall i över 15 år och satt sig in i mordet på Malin Lindström i SVT-serien Kriminalarkivet, tycker snarare att det verkar som att historien är byggd på den dna-bevisning som kommit fram.

Hör de olika reaktionerna på vittnesmålet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Malin Lindström

Mer i ämnet