Kammaråklagare Jens Göransson Foto: Izabelle Nordenfjell, TT

Åklagaren: ”Jag har redan överklagat”

Uppdaterad
Publicerad

En restauranganställd som stått åtalad för grov misshandel av sin arbetsgivare dömdes på tisdagen till två månaders fängelse. Åklagaren överklagade domen samma dag.

Kammaråklagare Jens Göransson är förvånad över tingsrättens dom. Han menar att rättens resonemang om att det varit en nödvärnssituation när en 45-årig restauranganställd misshandlade sin arbetsgivare i Härnösand är felaktigt och något som han motbevisade under rättegången.

– Han kom otroligt billigt undan. Jag är förvånad över utgången, över rubriceringarna och hur man har resonerat i tingsrätten, säger åklagare Jens Göransson.

”En felaktig bevisvärdering”

Åklagaren har redan överklagat tingsrättens dom till hovrätten.

– Jag tycker att tingsrätten gjort en felaktig bevisvärdering. Två månader är ett på tok för billigt straff så jag har yrkat att han ska dömas enligt åtalet för grov misshandel och olaga hot och få ett betydligt längre fängelsestraff. Jag har också yrkat att utvisningsyrkandet ska bifallas, säger Göransson till SVT Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.