Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Andra arbetsgivare kan bli intressantare om kommunen drar ut på beslutet för länge”, säger Andréa Westlund. Hör mer av henne i videon. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Sundsvalls kommun erbjuder nu jobblöfte till de som tar examen som undersköterska

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska alla som utbildar sig till undersköterska med godkända betyg erbjudas en fast anställning hos Sundsvalls kommun. Det ska även gälla de som tar examen genom vuxenutbildningen.

Tidigare i våras berättade SVT Västernorrland hur de som tagit sin examen via vuxenutbildningen kände sig svikna av kommunen. Detta eftersom löftet inte gällde elever som läser till undersköterska via vuxenutbildning.

– Det känns bra att de börjar tänka om, att det finns undersköterskor från vuxenutbildningen också, säger Andréa Westlund som är nyexaminerad undersköterska via vuxenutbildningen.

Nu har den politiska majoriteten i Sundsvall lagt ett förslag att anställningsgarantin även ska omfatta studerande inom vuxenutbildningen. I överenskommelse med Kommunal erbjuds alla elever som tar examen med godkända betyg fast anställning i kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.