”För de anhöriga påverkar inte den juridiska processen så mycket, deras saknad finns kvar”, säger målsägandebiträdet Madeleine Tell. Kniven på bild kan ha använts under dödsmisshandeln. Foto: Polisens förundersökning/SVT

Anhöriga besvikna efter hovrättens mildrade domar i dödsmisshandeln

Uppdaterad
Publicerad

De anhöriga till mannen som misshandlades till döds i Skönsmon är besvikna efter hovrättens mildrade domar. De hade förväntat sig ett annat utfall.

– Det är klart att det hade varit någon form av upprättelse, om de som varit på plats också blivit dömda, säger målsägandebiträdet Madeleine Tell.

Det var i november förra året som en man i 30-årsåldern misshandlades till döds i bostadsområdet Skönsmon i Sundsvall.  I Sundsvalls tingsrätt dömdes fem personer, varav tre överklagade till hovrätten. Där sänktes den huvudmisstänktes straff från sex år till sex månader och de övriga två frikändes.

De anhörigas saknad finns kvar

– Mina klienter har suttit med både i tingsrätten och hovrätten och är införstådda i att det är ett komplicerat fall, men vi hade förväntat oss ett annat utfall, säger Madeleine Tell.

För de anhöriga kvarstår faktum att mannen som misshandlades till döds inte finns kvar i livet.

– För dem fortsätter sorgearbetet. Deras saknad finns kvar, säger Madeleine Tell.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsmisshandel på Skönsmon

Mer i ämnet