Anna Holmlund på väg till rehabträning i Sundsvall Foto: Privat

Anna Holmlund om att se skicrosspremiären: ”Nej, jag tror inte det”

Uppdaterad
Publicerad

Om drygt två veckor inleds årets världscup i skicross i franska Val Thorens men den skadade skicrosstjärnan Anna Holmlund tänker inte titta på tv-sändningarna. – Nej, jag tror inte det, säger hon enligt pappa Lars Holmlund.

Världscupen i skicross inleds med tävlingar i franska Val Thorens den 7 december och fortsätter såsmåningom till italienska Innichen den 20 december. Det var i Innichen som Anna Holmlund föll olyckligt och drabbades av svåra hjärnskador för snart ett år sedan.

Tänker inte titta

Annas landslagskompisar kommer att stå på startlinjen när världscupen drar igång men Anna kommer av allt att döma inte att titta på tv-sändningarna från tävlingarna.

– Nej, jag tror inte det, har hon sagt när pappa Lars Holmlund ställt frågan till henne.

Lars Holmlund berättar om små positiva steg i Anna Holmlunds utveckling och tycker sig se en frustration hos dottern som skulle kunna vara ett tecken på ökad medvetenhet om sin situation.

– Hon blev ledsen när Victor (Öhling Norberg) reste ner till alperna nyligen, berättar han.

Fysiska framsteg

Samtidigt är Anna Holmlund mycket målmedveten i sin fysiska träning där hon gör tydliga framsteg, enligt Lars.

– Vi har fått till ett träningsupplägg som är ungefär som det hon hade på sjukhuset, förklarar han.

LÄS MER: Detta har hänt: Anna Holmlunds långa väg efter olyckan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.