Foto: gobiten.se

Ännu en ung man gripen efter stora polistillslaget

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern, som tidigare varit anhållen i sin frånvaro efter det stora tillslaget mot den organiserade brottsligheten tidigare i vinter, greps under onsdagen.

Det bekräftar vice chefsåklagare Karin Everitt.

Mannen misstänks för medhjälp både till förberedelse till mord och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Han har förhörts en gång efter gripandet men åklagaren vill inte berätta vad han sagt där.

Förnekar han eller har han gjort några medgivanden?

Knarkkriget i Sundsvall

– Det kan jag inte heller kommentera, säger Karin Everitt.

Senast lördag ska hon besluta om hon ska begära mannen häktad i Sundsvalls tingsrätt.

Kopplat till knarkkriget

Den stora polisrazzian på flera adresser i Sundsvall gjordes i slutet av januari. 13 personer sitter i dagsläget häktade som misstänkta i ärendet, de allra flesta under 20 år. Misstankarna gäller bland annat förberedelse till mord och till allmänfarlig ödeläggelse, grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

Tidigt bekräftade poliskällor för SVT att tillslaget är kopplat till den organiserade brottsligheten och striden om kontrollen över knarkhandeln i Sundsvallsområdet.

Yppandeförbud när det gäller detaljer i ärendet gäller fortfarande för samtliga inblandade parter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet