Kvinnan häktad misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagseftermiddagen häktades kvinnan som misstänks för mord på en jämnårig man i Stöde. Tingsrätten i Sundsvall beslutade att kvinnan ska genomgå en mindre psykiatrisk undersökning.

Det var natten mot torsdag som mannen i 40-års åldern hittades död vid vägkanten i centrala Stöde. Senare under natten greps en jämnårig kvinna misstänkt för att ha mördat mannen.

Nödvärn

Vid förhör har kvinnan erkänt att hon utförde dådet men enligt åklagaren Karin Everitt hävdar hon att det skett i nödvärd, alltså att det skett när hon försvarade sig mot mannen. Enligt uppgift till SVT nyheter hade paret bråkat högljutt innan mordet.

Stödemordet

Ska genomgå undersökning

Under fredagseftermiddagen häktades kvinnan på sannolika skäl misstänkt för mord. Hon häktades med restriktioner för att inte kunna undanröja bevis.  Kvinnan kommer att genomgå en paragraf 7-undersökning som är en läkarundersökning av en brottsmisstänkt när domstolen anser att personens psykiska tillstånd bör bedömas.

Offret

Den döde mannen är hemmahörande i Njurunda söder om Sundsvall och är i 40-års åldern. Paret har haft en relation, men i nuläget vill inte åklagaren ge några övriga upplysningar i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stödemordet

Mer i ämnet