Blåsta på 66,7 ton frukt

Uppdaterad
Publicerad

Ett företag med verksamhet i Sundsvall kan ha lurat sina kunder på 66,7 ton frukt. De fruktkorgar företaget levererar till företag väger regelmässigt för lite.

Av 14 backar frukt vägde 12 för lite, visar en inspektion av Knivsta kommun och Livsmedelsverket.

I genomsnitt fick kunderna 4,7 procent mindre frukt än vad de betalat för. Om den avvikelsen omsätts i företagets årsleveranser av frukt rör det sig om 66,7 ton eller 66 700 kilo frukt som kunderna blivit blåsta på.

Fruktfusket

Företaget har verksamhet på fem orter i landet, däribland Sundsvall. Vid en kontroll har det också visat sig att företaget inte registrerat sig för livsmedelshantering i flera kommuner där man har verksamhet. Det gäller också Sundsvall.

Knivsta kommun som tagit initiativ till kontrollen av företaget anser att företaget på fyra punkter brutit mot livsmedelslagstiftningen. En av dessa är att företaget anses ha vilselett sina kunder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fruktfusket

Mer i ämnet