Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Genombrottet” – en serie på fem avsnitt baserad på Anna Bodins och Peter Sjölunds bok med samma titel Foto: Abdullatif Haj Mohammad

Peter Sjölunds bok blir Netflixserie – baseras på dubbelmordet i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

DNA-släktforskaren Peter Sjölund från Härnösand löste dubbelmordet i Linköping.

Sjölund och journalisten Anna Bodin skrev sedan boken ”Genombrottet: Så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping” och nu gör Netflix en serie som baseras på boken från 2021.

Serien kommer bestå av fem avsnitt och beskrivs som ”en dramatisering om den oväntade hjälten, om ett osannolikt samarbete och jakten på en mördare”.

– Jag tror att den som gillar att lösa gåtor, logik och pussel kommer tycka det är jättespännande att förstå hur jag kunde hitta en gärningsman som var född på 80-talet genom att gå 200 år tillbaka i tiden, säger Peter Sjölund.

Huvudrollerna spelas av Peter Eggers som polischef och Mattias Nordkvist som DNA-släktforskaren Peter Sjölund. Manuset, som baseras på boken, är skrivet av Oskar Söderlund, som även skrivit manuset till serien Snabba Cash.

”Genombrottet” har planerad premiär 2023 på Netflix.

Hör Peter Sjölunds egna tankar om serien i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.