Foto: Pierre Ragnehag/SVT

Dödsmisshandeln i Skönsmon – kvinnan döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Tingsrätten anser att den 25-åriga kvinnan deltog i misshandeln som dödade en man i 30-års åldern. Hon döms idag till två års fängelse för grov misshandel.

Det var i november i fjol kvinnan och fyra män sökte upp 30-åringen i Skönsmon, Sundsvall. Kvinnan hade haft en relation med mannen och hon lockade ut honom på gården.

Där misshandlades han svårt, men lyckades ta sig in i lägenheten där han sedan avled.

Dödsmisshandel på Skönsmon

Alla fem åtalades för mord, men när domen föll för de fyra männen ändrades brottsrubriceringen till grov misshandel. Det för att man inte tekniskt kunnat binda någon speciell person till våldet.

Fängelsestraff

Kvinnans dom dröjde fram till idag eftersom man väntade på utlåtandet från den rättspsykiatriska undersökningen. Hon ansågs inte lida av någon allvarlig psykisk störning och döms därför till fängelse.

En av männen, en 22-åring, dömdes till sex års fängelse medan de andra tre fick fängelse mellan två och ett halvt år och ett år och tre månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsmisshandel på Skönsmon

Mer i ämnet