Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hans Bergqvist, arenachef på Himlabadet i Sundsvall. Foto: Hans Berqvist/Himlabadet

Efter släppta restriktioner i landet – nu öppnar hela Himlabadet igen

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen öppnade Himlabadet upp dörrarna för äventyrsbadet och relaxen – efter drygt åtta månaders stängt. Människor flockades till badet under dagen och arenachefen Hans Bergqvist på Himlabadet var nöjd över att få kunna öppna upp igen.

– I cirka sju månader och tre veckor har vi varit tvungna att ha inomhusdelen stängd så att få vara tillbaka nu känns otroligt roligt.

Efter regeringens beslut att ännu än gång lätta på restriktionerna i landet har äventyrsbadet i Sundsvall nu kunnat öppna upp. Beslutet, som togs under tisdagen, bidrog till att man på Himlabadet valde att erbjuda sina gäster tillgång till inomhusbad redan under torsdagen.

– Det har varit en del snabba ryck för att komma igång, just nu har vi cirka 400 gäster för äventyrsbadet och relaxen men jag tror att antalet kommer öka för varje dag nu, säger Hans Bergqvist.

Anpassat efter kvarstående restriktioner

Hans Berqvist berättar att man har anpassat antalet gäster så att det skall vara nio kvadratmeter tillgängligt för varje person. Fler anpassningar kan komma att göras i framtiden beroende på om regeringen ökar eller fortsätter att minska de restriktioner som finns idag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet