Omstridd politiker avgår efter avslöjande om fusk

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvallsmoderaten Elin Nilsson lämnar samtliga politiska uppdrag efter att Sveriges Radio avslöjat att hon medverkat i medlemsfusk.

Elin Nilsson skriver själv på sin Facebooksida att Moderata Ungdomsförbundet centralt startade en revision över Västernorrlands medlemsregister för två månader sedan. Revisionen kom fram till att vissa av medlemsvärvningarna inte gått rätt till.

Utöver att vara känd som en flitig debattör i Sundsvalls kommunfullmäktige blev Elin Nilsson också ett bekant ansikte efter att hon medverkat i dokusåpan Big Brother.

Enligt P4 Västernorrland har Elin Nilsson värvat och registrerat ett 50-tal ungdomar som medlemmar i MUF och Moderaterna Västernorrland. I flera fall har barnen inte varit medvetna om att de blivit medlemmar i ett politiskt parti.

Hon ska dessutom i flera fall betalt barnens medlemsavgifter via sitt privata konto, enligt uppgifter till SR.

– Ansvaret är mitt och jag har gjort fel. Det är viktigt för mig att vara transparent och stå för misstag och inte bara tala om när saker går bra, skriver Elin Nilsson på sin Facebooksida.

Nilsson meddelar sin avgång bara timmar efter att Sveriges Radio börjat ställa frågor om medlemsfusket.

  • Ledamot i Kommunstyrelsen  
  • Ledamot i Kommunfullmäktige 
  • Ledamot i Barn- och utbildningsnämnden samt arbetsutskott 
  • Ledamot i kommunförbundet Västernorrlands Skolpresidium
  • Ledamot i Kommunalförbundet Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län
  • Ersättare i Krisledningsnämnden 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

muf-elin

Mer i ämnet