Länsordföranden har känt till skandalen flera månader

Uppdaterad
Publicerad

Elin Nilsson gjorde rätt som avgick efter medlemsskandalen säger moderaternas länsordförande – som kände till fusket utan att agera.

Den kontroversiella och starkt profilerade sundsvallsmoderaten Elin Nilsson har lämnat samtliga sina politiska uppdrag. Orsaken är avslöjandet att hon fuskat med medlemsregistrering till ungdomspartiet.

– Jag tycker hon har fattat ett riktigt beslut säger moderaternas länsordförande i Västernorrland, Jörgen Berglund, till SVT.

muf-elin

Det var vid årsskiftet som moderaternas ungdomsförbund (MUF) upptäckte att Elin Nilsson hade registrerat ett 50-tal nya medlemmar utan att de själva var medvetna om det. Hon ska även personligen ha betalat deras medlemsavgifter.

Partiet agerade inte

Jörgen Berglund fick själv veta om fusket i mitten av februari, när MUF avsatte Elin Nilsson från alla uppdrag. Trots att det gått 2,5 månad sedan dess har inte Berglund själv agerat.

– Det har hanterats av ungdomsförbundet och jag tycker inte det behöver göras mera, säger Jörgen Berglund (M).

Så om hon själv hade velat så hade hon fått sitta kvar?

– Jag vill inte spekulera i det, säger länsordförande Jörgen Berglund (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

muf-elin

Mer i ämnet