Elin Nilsson (M) nomineras till Moderaternas riksdagslista i Västernorrland till valet 2018. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Elin Nilsson (M) vill göra comeback

Uppdaterad
Publicerad

För fyra månader sedan avgick hon från alla politiska uppdrag, nu vill Elin Nilsson till Riksdagen.

Sundsvallsmoderaten Elin Nilsson lämnade i maj i år samtliga politiska uppdrag efter att Sveriges Radio avslöjat att hon medverkat i medlemsfusk.

Nu meddelar hon via sin Facebooksida och mail att hon nominerats till Moderaternas riksdagslista i Västernorrland till valet nästa år.

– Jag är väldigt ödmjuk inför och glad över det. Om stämman i november beslutar så kommer jag med glädje att jobba stenhårt i valrörelsen, skriver Elin Nilsson.

Medlemsfusk

Det var vid årsskiftet som moderaternas ungdomsförbund (MUF) upptäckte att Elin Nilsson hade registrerat ett 50-tal nya medlemmar utan att de själva var medvetna om det. Hon ska även personligen ha betalat deras medlemsavgifter.

Moderaternas länsordförande Jörgen Berglund hade då känt till fusket i över två månader, utan att agera. Men när Elin Nilsson avgick tyckte han att det var ett riktigt beslut.

– Jag har ingen kommentar, jag lägger mig inte i nomineringsarbetet, säger Berglund idag om nomineringen av Nilsson.

Fri nominering

Det är fritt fram för alla medlemmar i Moderaterna att nominera personer till riksdagslistan. Vilka som hamnar där, och på vilken plats, avgörs av stämman i november. Partiet håller ett så kallat provval som styr placeringarna på listorna till nästa års val.

Efter Nilssons fusk med värvningar spekulerades det i att hon försökt manipulera valet. Misstankar som tillbakavisades av henne själv.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

muf-elin

Mer i ämnet