– För oss är det viktigt att satsa på att ge alla kulturella aktörer bra förutsättningar, säger Anna Sundberg (S), ordförande i Kultur och fritidsnämnden. Foto: SVT

Ett steg närmare ett nytt kulturhus i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

Trots allianspartiernas kritik kan planerna på ett kulturhus går vidare. Under onsdagen beslutade kultur- och fritidsnämnden i Örnsköldsvik att fortsätta utreda kulturhusfrågan. Men många frågor återstår.

Kulturhusfrågan lever vidare. Det tack vare att (S), (V) och (MP) ställde sig bakom kulturhusutredningen. Däremot fattades inga beslut om placering, storlek och kostnader. Det ska beredas vidare i partigrupperna och kommunstyrelsen.

– För oss är det viktigt att satsa på att ge alla kulturella aktörer bra förutsättningar, säger Anna Sundberg (S), ordförande i Kultur och fritidsnämnden.

Det man är överens om är nödvändigheten av ett kultuhus för kulturlivet i Örnsköldsvik, men hur stort det får bli, hur mycket det får kosta eller var det ska ligga, är fortfarande oklart.

Det mest konkreta beslutet som fattades på onsdagen, var att man inte fortsätter utreda Hamnplan som möjlig placering av kulturhuset.

Kommunfullmäktige ta beslut i frågan vilket kan ske tidigast den 28 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.