Kvinnan skickade många meddelanden till hockeyspelaren. Foto: TT/SVT montage

Ung kvinna försökte beställa mord på SHL-spelare

Uppdaterad
Publicerad

En ung kvinna från Örnsköldsviks kommun åtalas för bland annat olaga förföljelse, dataintrång och stämpling till mord efter att hon fattat tycke för en SHL-spelare.

Enligt åtalet ska kvinnan ha träffat mannen vid några tillfällen och fattat tycke för honom. Dock ville han inte fortsätta ha kontakt. Då ska hon på en rad olika sätt ha försökt komma i kontakt med honom. Inte bara ska hon ha ringt upptill tio gånger per dag, skrivit på sociala medier och försökt ändra hans lösenord, men hon ska också ha beställt varor från en vuxensida på internet till hans adress. Förföljelsen ska ha pågått från slutet av januari i år fram till oktober.

Eskalerade till mordhot

På grund av kvinnans intensiva försök att få tag i mannen polisanmäldes hon. Då ska påtryckningarna ha eskalerat i trakasserier och mordhot mot såväl mannen som hans släktingar.

Stalkade hockeyspelare

Familjen hotades

Kvinnan ska också ha försökt få en annan man att döda hockeyspelaren genom att skicka sms med erbjudande om pengar mot att han utförde ett mord. Hockeyspelarens familj ska också ha hotats genom att kvinnan skickat mejl med innebörden att Bandidos vet var de bor och att Hells Angels ska döda honom och hans familj.

Mannen som ska ha erbjudits pengar för att döda hockeyspelaren åtalas även han för övergrepp i rättssak

Enligt Allehanda.se har kvinnan suttit häktad i flera veckor och nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stalkade hockeyspelare

Mer i ämnet