Fler tjänster till socialtjänsten

Uppdaterad
Publicerad

Barn som far illa riskerar att inte få hjälp i tid. Efter socialsekreterarnas larm om att de inte hinner utreda ärendena togs i dag ett överraskande beslut i socialnämnden i Sundsvall.

Koalitionen valde att öka grundbemanningen på utredningsgruppen för barn och vuxna i Sundsvall från dagens 22 tjänster till 26.

– Det känns jättebra att veta att vi kan komma tillbaka med det här beskedet till våra medarbetare, säger Annika Backström, områdeschef socialtjänsten.

Socialbråk i Sundsvall

Utredningsgruppen var med på socialnämndens möte i dag för att informera om att de inte hinner med sina arbetsuppgifter. Ärenden blir liggande och barn riskerar att fara illa.

Trots att de bara var där för att informera valde koalitionen plötsligt att öka grundbemanningen på avdelningen till 26 tjänster.

Mittnytt: Hur har ni kommit fram till den siffran?

– Vi har fått information får cheferna i dag och dom säger att det är vad dom ser som nödvändigt för att klara verksamheten, säger Mats-Johan Adner (M), socialnämndens ordförande.

Mittnytt: Hur kommer ni att finansiera att det blir extra tjänster där?

– Det ska vi få reda på från förvaltningen till nästa arbetsutskott och då får vi se hur vi ska fördela, säger Mats-Johan Adner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Socialbråk i Sundsvall

Mer i ämnet