Levande stolar och dynamit

Uppdaterad
Publicerad

Scenografin till ”Ingvar! En musikalisk möbelsaga börjar ta form. Hattar av dynamit och köttbullar, möbler som man kan klä på sig och sex meter höga klockpelare är ett urval av det vi får se bakom kulisserna på Teater Västernorrland.

Arbetet med ”Ingvar! En musikalisk möbelsaga” går vidare och den här gången har vi träffat scenografen Lotta Nilsson. Lotta har tidigare jobbat ihop med regissören Markus Virta med föreställningen ”Blodsbröder” på teater Västernorrland.

– Ofta är man ju bättre tillsammans med någon annan som är bra, så att man liksom bygger på höjden, säger Lotta Nilsson.

Läs också: Följ med bakom kulisserna

Den musikaliska möbelsagan handlar om nio börsmäklare som upplever en börskrasch och i efterdyningarna så minns dom Ingvar Kamprad som reste sig från askan och lyckades bygga sitt imperium från ingenting.

Premiär för föreställningen blir den 12 mars i samband med invigningen av de nya lokalerna på Konsertteatern.

”Viljan att kommentera samtiden är hela tiden drivande för mig, samt viljan att vara delaktig i kollektiva processer. Detta kännetecknar sammanhangen och samarbetsparterna för mina uppdrag inom scenkonsten. Jag har alltid tyckt om att måla med stora penseldrag, att komprimera och reducera uttryck. Rummet som installation finns hela tiden med och utmaningen är att hitta varje enskilt dramas inneboende rum.”

Källa Lottas hemsida

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bakom kulisserna på Teater Västernorrland

Mer i ämnet