Hennes lillayster blev knivmördad på nyårsaftonen 2019. Hör Lena berätta om sorgen och saknaden i videon. Foto: Sara Carlzén SVT

Förlorade sin lillasyster i brutala nyårsmordet – nu berättar Lena om stora sorgen

Uppdaterad
Publicerad

Lena Tengerströms lillasyster blev brutalt mördad på nyårsaftonen 2019. Hör henne berätta om den stora sorgen och tiden efter sin systers död i videon.

Lite mer än ett år har passerat, men för Lena Tengerström och alla andra som stod offret för nyårsmordet nära blir livet aldrig detsamma igen.

– Den här situationen och händelsen får inte glömmas bort. För för mig lever den kvar lika starkt än i dag, säger hon bland annat i klippet.

Nyårsmordet i Sundsvall

  • Det var på nyårsaftonen 2019 som en fest mellan tre kvinnor spårade ur totalt och slutade i ett besinningslöst våldsdåd.
  • En kvinna mördades genom att bli utsatt för över 100 knivhugg mot både kropp och ansikte av en kvinna i 50-årsåldern.
  • Den tredje kvinnan blev vittne till händelsen efter att ha varit ute och rökt och larmade SOS medan mordet pågick inne i lägenheten i centrala Sundsvall.
  • När polisen kom till platsen höll gärningspersonen fortfarande kniven i handen och satt på huk över mordoffret.
  • Kvinnan hade, förutom närmare två promille alkohol, det narkotikaklassade medlet pregbalin i blodet, något som hon konstaterades ha använt under en längre tid.
  • Kvinnan nekade till brott och hävdade att hon hade stora minnesluckor, men dömdes till livstids fängelse av både tingsrätten och hovrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyårsmord i Sundsvall

Mer i ämnet