Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen, som greps efter biljakten i fredags, häktades under tisdagen för bland annat mordförsök på två poliser och för grovt vållande till annans död efter olyckan i Ljustorp. I videon ovan kan du se och höra mannens advokat Johan Lavås berätta om mannens inställning. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Advokaten om dödsolyckan i Ljustorp: ”Trafikolycka som fått en tragisk utgång”

Uppdaterad
Publicerad

För ungefär två veckor sedan körde mannen, som är i 30-årsåldern, ihjäl en äldre man i Ljustorp och i fredags greps han efter en biljakt i Sundsvall.

Under tisdagen häktades mannen misstänkt på sannolika skäl för bland annat grovt vållande till annans död och mordförsök – något som mannen förnekar till.

Mannens advokat berättade under tisdagen att hans klient menar att dödsolyckan i Ljustorp var just en olycka.

– En trafikolycka som fått en väldigt tragisk utgång men att det inte finns något brottsligt agerande i form av att han kört oaktsamt eller vårdslöst eller så vid tillfället, säger mannens advokat Johan Lavås.

I videon ovan kan du se en del av biljakten i fredags och även höra bland annat mannens inställningar till brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.