GIF Sundsvalls medlemmar informerades om klubbens ekonomiska läge under onsdagskvällen. Foto: Fredrik Israelsson, SVT

Giffarna fortsatt skuldsatta

Uppdaterad
Publicerad

GIF Sundsvall bjöd på onsdagskvällen in medlemmarna till ett informationsmöte om klubbens situation med fokus på föreningens ekonomi och ordföranden Johan Nikula kunde berätta att klubben saknar 3,2 miljoner för att klara resten av året.

Ett 40-tal medlemmar i GIF Sundsvall hade sökt sig till mötet för att få veta mera om klubbens ekonomiska situation och att läget inte är bra kom knappast som någon överraskning.

– Vi saknade drygt fem miljoner i likviditet för att klara resten av året under en period men genom förhandlingar med leverantörer, viss extra sponsring och något förskott så är vi nu nere på 3,2 miljoner och vi har idéer om att låna in pengar också, förklarade ordförande Johan Nikula som hävdade att han inte är orolig över hur man ska klara krisen.

– Jag känner mig trygg i att vi kommer att klara det här, sa han men konstaterade också att ett förlorat allsvenskt kontrakt gör situationen värre.

– Då blir nästa år ännu mera utmanande.

Måste bli folkligare

Medlemmarna fick också veta att klubben bland annat ska bli mera folklig och man kan gissa att föreningen sneglat på de framgångsrika konkurrenterna i Östersund.

– Absolut, de är jätteduktiga. Vi tror att mycket handlar om att vara tillgängliga och synliga, menar Nikula.

”Rolig match” på gång

Under mötet hintade Nikula också om en kommande ”rolig match” i juli 2018.

– Kan man gissa att det är ett tyskt lag på gång?

– Det är ett bra antagande, sa Nikula kryptiskt och tankarna går naturligtvis till exgiffaren Emil Forsberg och hans RB Leipzig som tidigare lovat ställa upp i en välgörenhetsmatch för GIF Sundsvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.