Misstänkt guldrånare släpptes

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsförmiddagen hölls häktningsförhandlingar mot den 17-årige kille som misstänks för rånet mot Branders Guld i Sundsvall. Men det gick inte som åklagaren tänkt.

Det var den 8 juli i år som minst två personer rånade Branders Guld i Sundsvall. På övervakningsbilderna syns hur de rusar in och ut ur butiken. Med sig fick de värden till en större summa, hur mycket vill polisen i nuläget inte säga.

”Kriminaltekniska fynd”, som polisen kallar det, har lett fram till att den nu aktuelle 17-åringen kunde gripas och anhållas. Vad det handlar om för bevisning vill man inte heller kommentera. Övriga inblandade i rånet är fortfarande inte anhållna.

Rånet mot Branders guld

Åklagaren lämnade in en häktningsframställan mot 17-åringen och häktningsförhandlingarna hölls under fredagen i Sundsvalls tingsrätt. Men rätten ansåg inte att bevisningen mot sjuttonåringen höll och valde att inte häkta honom. Istället försattes 17-åringen på fri fot. Men enligt polisen kvarstår misstankarna mot honom.

SVT Mittnytt: Vad innebär det här för utredningen?

– Jag vill inte gå in på detaljer. Men det är klart att det påverkar utredningen, säger Mikael Ahrtzing, informationschef vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rånet mot Branders guld

Mer i ämnet