Foto: Övervakningsbilder

Misstänkta guldrånare åtalas

Uppdaterad
Publicerad

De bägge män som misstänks för rånet mot Branders guld i Sundsvall sommaren 2014 har nu åtalats.

Branders guld på Storgatan i Sundsvall rånades den 8 juli 2014 av två maskerade män, beväpnade med ett pistolliknande föremål. Butiksbiträdet bands och hennes mun tejpades för. De försvann springande från platsen med guld värt drygt en halv miljon kronor, men fångades på bild av butikens övervakningskamera.

Polisen kunde snart identifiera två misstänkta, varav en av dem greps och begärdes häktad tre månader efter rånet.

Rånet mot Branders guld

Flydde landet

Men tingsrätten beslutade att den misstänkte skulle släppas på fri fot med hänsyn till hans låga ålder, 17 år. Tillsammans med den andre misstänkte medbrottslingen lämnade han sedan landet.

En europeisk arresteringsorder utfärdades mot de två misstänkta – och för en tid sedan greps den ene i Norge och sedan den andre i Spanien.

Krav på utvisning

Nu åtalas de bägge vid Sundsvalls tingsrätt misstänkta för rån. Kammaråklagare Lo Jonsson yrkar på att männen utvisas ur landet efter avtjänat straff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rånet mot Branders guld

Mer i ämnet