Under tisdagen dömdes en gymnast för förtal mot sin förre gymnastiktränare. Foto: SVT

Tidigare gymnast döms för förtal mot gymnastiktränare i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

En tidigare gymnast döms för förtal av Ångermanlands tingsrätt, detta efter att hennes före detta tränare stämt henne.

Gymnasten döms till dagsböter.

Förutom påföljden 40 dagsböter om 150 kronor ska den tidigare gymnasten även betala ett skadestånd på 15 000 kronor till sin  ex-tränare och hon ska även betala ex-tränarens rättegångskostnader.

Tingsrätten bedömer att instagraminlägget som gjorts har pekat ut den förre tränaren som brottslig och att det inte gjorts till ”en mindre, förtrolig krets”.

Publicerade på sitt instagramkonto

Det var för två år sedan som Örnsköldsviks Allehanda publicerade en artikel där Höga kusten gymnastikklubb och deras tränare bötfälldes av Svenska gymnastikförbundet – då valde den tidigare gymnasten att publicera artikeln via sitt instagramkonto.

Med skärmdumparna från artikeln valde den tidigare gymnasten att lägga till att tidningen glömde skriva att tränaren ”bedöms olämplig efter att flera barn/ungdomar/vuxna vittnat om sexuella trakasserier samt psykiska, fysiska och emotionella övergrepp.”

I videon nedan kan du höra mer om fallet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gymnastiktränare vill ha 15 000 i skadestånd av gymnasten. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.