Foto: SVT

Här är Västernorrlands representanter i riksdagen

Publicerad

Under söndagen kunde Valmyndigheten presentera ett slutgiltigt resultat för riksdagsvalet. Nu står det klart att Västernorrland förlorar två platser, till åtta.

Som den preliminära fördelningen visade tappar Socialdemokraterna ett mandat från fem till fyra i länet och de fyra är: Stefan Löfven, Kristina Nilsson, Ingemar Nilsson och Malin Larsson. Förste ersättare är Jasenko Omanovic som kan få hoppa in om Löfven blir kvar på statsministerposten.

Moderaterna tappar

Även Moderaterna tappar ett mandat och enda namnet är Jörgen Berglund. Emil Källström (C) och Christina Höj Larsen (V) sitter kvar på sina platser som tidigare.  

Sverigedemokraternas Johnny Skalin tar det åttonde och sista riksdagsmandatet i Västernorrland, som blir utan utjämningsmandat.

Nästan 165 000 röstade

Av 187 500 röstberättigade i Västernorrland röstade 164 549, varav 1 548 lämnade ogiltiga röster, vilket ger ett valdeltagande på 87,76 procent, strax över snittet i riket.

Mer information om valresultat, samt vilka personer som blir ersättare för riksdagsledamöterna finns att ta del av på val.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.