Foto: SVTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Här växer #metooberättelserna på träd

Publicerad

På Sundsvalls museum kan den som vill, med start på onsdagen, skriva ner sin #metooberättelse och hänga den i ett träd på Lars Ahlins torg på Kulturmagasinet.

– Vår tanke är att vi som jobbar på Kulturmagasinet skapar möjligheter för att fler röster ska höras, även röster som inte är knutna till någon bransch eller inte hittat rätt plattform men har ett behov av att uttrycka sig och berätta, säger Lejla Porovic som är enhetschef på Sundsvalls museum.

Karin Engwall enhetschef på Sundsvalls stadsbibliotek och Lejla Porovic enhetschef på Sundsvalls museum Foto: Anna Beijron SVT

Det är Sundsvalls museum, stadsbiblioteket och Unga Magasinet som startar insamlingen under devisen #metoo- lämna din berättelse.

Dokumenterar ”historisk händelse”

– Under våren planerar vi även att läsa in några av berättelserna och göra dem tillgängliga på olika platser på Kulturmagasinet. Vi kommer också att ordna samtalsträffar och föreläsningar för reflektion, berättar initiativtagaren Lejla Porovic.

Berättelserna som lämnas kommer att bevaras för framtiden i museets arkiv. På museet menar man att det handlar om en dokumentation av en historisk händelse i vår samtid.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet