Tre anställda på HVB-hem misstänks för sexuellt utnyttjande av ensamkommande pojkar. Foto: TT

HVB-anställda utreds för sexuellt utnyttjande

Uppdaterad
Publicerad

Minst en av de anställda kvinnorna vid HVB-hem i Örnsköldsvik ska ha inlett en relation med en boende på hemmet. Det uppger Expressen.

Under förra veckan uppdagades det att tre kvinnor som arbetar på hem för ensamkommande i Örnsköldsvik haft relationer med ensamkommande pojkar.

Enligt Expressen ska en av kvinnorna ha avslöjat förhållandet till en kollega. En av dem ska ha inlett en relation strax efter att ett boende lagts ner och hon slutat på boendet.

Kommunen säger till Expressen att det rör sig om kärleksrelationer men kan inte säga om det rör sig om en sexuell relation eller inte utan har lämnat det åt polisen.

– Brottsmisstanken som utreds är sexuellt utnyttjande i beroendeställning, säger kammaråklagare Christina Edlund Nilsson som leder förundersökningen till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.