Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagare Jens Göransson tycker man får försöka bortse från den åtalades låga ålder när man tittar på brottet rent juridiskt. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Första rättegångsdagen över – åklagaren: ”Bevisläget ser gott ut”

Uppdaterad
Publicerad

På fredagsmorgonen startade rättegången där en 17-årig man står åtalad misstänkt för knivmordet på en man i 30-årsåldern i Johannedal norr om Sundsvall tidigare i höstas.

Hör åklagarens syn på bevisläget här.

Det var den 8 september som en man i 30-årsåldern hittades svårt skadad, och som senare samma kväll dog på Sundsvalls sjukhus.

– Bevisläget ser gott ut tycker jag och inställningsmässigt så har han erkänt de mindre allvarliga brotten men förnekar den stora åtalspunkten, säger åklagaren Jens Göransson.

Misstänkt mord i Johannedal

Den mordmisstänktes låga ålder anser Göransson att man får försöka bortse från när man tittar på fallet rent juridiskt.

– Sen så får det andra följder. När man får en person frihetsberövad som är så pass ung så måste man tillsett att han fått skolgång så pass mycket som det går att få och så besök och kontakt med de anhöriga, säger åklagare Jens Göransson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Johannedal

Mer i ämnet