Otto Wallin. Foto: TT

Ihopskallning stoppade Ottos USA-debut

Uppdaterad
Publicerad

Mötet mellan tungviktaren Otto Wallin i Atlantic City i New Jersey, USA, och amerikanen Nick Kisner fick avbrytas efter bara ett några minuter. De två boxarna slog ihop sina huvuden, vilket ledde till blodvite för båda kombattanterna.
”Det blev en kort kväll på kontoret ikväll”, kommenterar Otto Wallin i ett pressmeddelande.

Nick Kisner klagade på att hans syn begränsades av blodet som rann ner i det högra ögat, och domaren bröt sedan matchen i första pausen.

”Vi skallade ihop och vi fick båda ett jack, jag på sidan av huvudet och Kisner ovanför ögat. Det ledde till att Kisner hävdade att han inte kunde se tillräckligt för att fortsätta så matchen bröts och resultatet blev en så kallad ’no contest”, säger Otto Wallin i pressmeddelandet.

Ingen vinnare

Under det korta mötet hann Wallin, med 20 segrar i bagaget, utnyttja sin längd för att få in långa slag på sin betydligt kortare motståndare.

Eftersom matchen pågått så pass kort tid utsågs ingen vinnare.

”Det var riktigt roligt att boxas här borta med all uppståndelse och all mediabevakning, och jag ser fram emot att fortsätta boxas här och få visa upp mer. Nu kör vi vidare!” säger Otto Wallin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Otto Wallin

Mer i ämnet