Otto Wallin jublar efter matchen mot Adrian Granat i april. Han vann då en mindre EU-titel.

Ottos första match i USA

Uppdaterad
Publicerad

– Det har varit en dröm länge att få boxas i USA och göra det på en stor gala i USA är vad varje boxare drömmer om, säger Otto Wallin om matchen mot amerikanen Nick Kisner natten mot söndag.

I natt kliver Otto Wallin från Ljustadalen, Sundsvall upp i ringen i Boardwalk Hall i Atlantic City för sin första proffsboxningsmatch på amerikansk mark.

Ny fas i karriären

Efter 20 matcher som proffs i Europa går Otto Wallins karriär nu in i en ny fas. Han ingår nu i det amerikanska boxningsstallet Salita Promotions och galan i i Atlantic City är hans första chans att visa upp sig för en amerikansk publik.

Otto Wallin

– Jag har ju inte gått någon match på ett år men har fått bra sparring under tiden mot många olika sparringstilar.

Fördel Otto

I längd skiljer det hela 17 centimeter mellan boxarna. Otto Wallin är 197 centimeter lång medan Nick Kisner är 180 centimeter lång.

– Men jag har inte bara sparrat mot korta boxare. Jag har varierat sparringen vilket var en av anledningarna att jag flyttade hit. Det är mycket enklare att få sparra mot många olika boxare här då det finns så många fler att välja mellan.

Sänds i Showtime

Galan i Atlantic City sändas i TV-kanalen Showtime vilket är den största tv-kanalen för boxning i USA,.

Ottos match är inte den stora händelsen utan det är matchen mellan världsmästaren, OS-guldmedaljören och amerikanskan Claressa Shields och tyskan Christina Hammer. Av många bedömd som den största matchen någonsin mellan två kvinnliga boxare.

Otta Wallin går upp i ringen natten mot söndag klockan 03.10 svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Otto Wallin

Mer i ämnet