Otto Wallin har i sju år arbetat tillsammans med Håkan Norberg i Sundsvall. Foto: Privat

”Otto utvecklas hela tiden”

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan slog Otto Wallin Adrian Granat i en helsvensk gala i Sundsvall. Nu tar Sundsvallssonen nästa steg – in på den amerikanska boxningsscenen.

Otto Wallin har i sju år arbetat tillsammans med Håkan Norberg i Sundsvall. Hans roll är inte så lätt att definiera men vi kommer fram till att han fungerar som ”rådgivare” till Otto.

– Det har varit sju fantastiska år. Jag har sett en utveckling hos Otto från år till år.

Otto Wallin

”Bättre nu”

Och Ottos utvecklingskurva gäller inte bara boxningen:

– Det är en sak. Tittar man på honom idag jämfört med hur han såg ut för ett år sedan när han besegrade Adrian Granat, så är han bättre. Det gäller både det fysiska och det boxningsstrategiska.

Femma i världen

Otto Wallin rankas just nu femma i världen i tungvikt av organisationerna WBA och IBF. Han har inte gått någon match sedan i april förra året när han besegrade Adrian Granat i en gala i Sundsvall.

Nästa steg

– Sen har det ju skett en utveckling även när det gäller hans sätt att ta sig an USA. Man pratar om honom. Åtminstone i New York där han tränar tillsammans med tränaren och förre WBA-mästaren Joey Gamache.

I och med att Otto nu tillhör det amerikanska stallet Salita Promotions ligger han bra till för att inom en snar framtid gå en match om VM-titeln.

Obesegrad i 20 matcher

– Det kommer att hända. Så länge han fortsätter vinna, säger Håkan Norberg.

Sedan proffsdebuten 2013 har Otto Wallin gått obesegrad i 20 matcher varav 13 har slutat med knockout.

Nu tar han alltså nästa steg i utvecklingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Otto Wallin

Mer i ämnet